Ски писта Осогово

Ски писта Осогово с подкрепата на къща за гости около София - Каза Роза

Ски и други възможности за възстановяване и почивка през зимата в планина Осогово

Ски зона Осогово е лесно достъпна от вила за гости Casa Rosa. Ски писта Осогово и фън парк Осогово се намират на 30 минути път с кола от град Кюстендил и къща за гости Casa Rosa. Там, любителите на алпийските ски могат да тестват способностите си по специално създадената за балканиади Ски Писта Осогово.

Ски писта Осогово е с висока степен на трудност и е подходяща за напреднали скиори. Тя е с дължина 910 метра и широчина 45 метра. Средния наклон е 22 % при денивелация 204 метра. Влекът е тип „котва“ с капацитет 720 човека на час. Скоростта му на движение е 3,6 метра в секунда. Долната станция на ски влекът на 1634 метра надморска височина, а горната на 1838. Дължината на трасето е 913 метра.

Руен Спорт разполага със собствена система за изкуствен сняг, което прави карането на ски и сноуборд възможно дори и при недостатъчна снежна покривка. Ски писта Осогово се обработва ежедневно със снегоутъпкваща техника, а за любителите на силните усещания са предвидени достатъчно осветителни тела за нощно каране.

В близост е изградена още една ски писта с по-малък наклон. Тя е дълга 1300 метра, преминава през живописна борова гора и е подходяща за начинаещи.

Тези от Вас който не разполагат със собствена ски екипировка могат да наемат ски, обувки и щеки от ски гардероб. При необходимост и достатъчен брой желаещи се организират ски училища.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.