Култура и Туризъм в Кюстендил

Култура и туризъм в Кюстендил с подкрепата на къща за гости около София - Каза Роза

Планирайте предстоящата си почивка в Кюстендил и се насладете на всички удобства предлагани от къща за гости Casa Rosa.

Местата за култура, туризъм и обществени мероприятия в Кюстендил

Картинна галерия Владимир Димитров - МайстораКартинна галерия „Владимир Димитров – Майстора“:

Началото в развитието на изобразителното изкуство в Кюстендил е поставено през 1903 г., когато Владимир Димитров – Майстора прави първата си самостоятелна изложба.
През 1944 г. се открива Археологичен музей и Картинна галерия в джамията „Ахмед бей“.

На 24 май 1959 г. се открива самостоятелно обособена Градска картинна галерия. Тя е разположена в сградата на бившата еврейска синагога.

През 1972 г. по повод 90-годишнината на Владимир Димитров – Майстора се открива най-голямата в страната, специално построена за целта сграда, с естествено горно осветление.

Сега Художествената галерия притежава изключително балансиран фонд както по количество, така и в качествено отношение. Тя разполага с 3180 творби от 585 автора, от които 1357 са на патрона на галерията, големия български художник – Владимир Димитров – Майстора.

Римски Терми - КюстендилРимски терми:

Древният град Пауталия (днешен Кюстендил) е бил известен в Римската империя със своите спа и балнео-процедури. Само високопоставените римски войници са имали по това време привилегията да използват същите тези спа и термални благоприятни условия.

Минералната вода, използвана в процедурите ни, притежава следните характеристики: висок капацитет – 33л/сек; тя е хипертермална +73 οС; слабо минерализирана, сулфидна, силициева, флуорна и хидрокарбонатно-сулфатнонатриева, с висока алкална реакция.

Към нейните качества се причислява изключителната ефикасност при лечение на мъжки и дамски стерилитет, нарушения в опорно-двигателната система, травма-ортопедични и неврологични заболявания.

Старо-антична Крепост - Хисарлъка - КюстендилИсторически находки:

Разхождайте се на воля сред множеството исторически забележителности на месността около вила за гости Casa Rosa и град Кюстендил. Правете снимки, споделяйте ги, четете информационните табели и се докоснете до духа на последния български град паднал под Османско владичество.

И не на последно място, споделяйте наученото и видяното с приятели 🙂

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.