Какво е Къща за гости?

Къща за гости с атрактивни „ниски разходи“ и „комуникация“

Къщата за гости е форма на настаняване, която понякога се нарича просто квартира или B&B (нощувка със закуска). За разлика от хотелите или традиционните японски ханове, характеристиката на къща за гости е да поддържа аспекта на обслужването до минимум, тъй като съдържа общи спални (обща стая), общи тоалетни и бани, без осигурени удобства и определя цената за настаняване на ниска цена .
Чуждестранните туристи често използват къщи за гости, предимно туристи с раници и е обичайно туристите да се събират в общата всекидневна и кухня, докато общуват помежду си. С очарованието на общуването с хора от цял ​​свят, повече потребители са склонни да изберат да останат в къща за гости, а не в хотел или традиционна японска гостилница.

Място за настаняване + споделени общи помещения

Има няколко различни места за настаняване, като частни стаи, общи спални (обща стая), видове капсули и др. Докато за общи помещения има кухня, душ кабини (бани) и тоалетни.
Мястото за настаняване в къщи за гости е подготвено в различни видове в зависимост от къщата. Частни стаи като тези в хотели или традиционни японски ханове, общи спални (споделени стаи) с множество хора на едно място или стил на капсулен хотел с множество легла в голяма площ са тези примери. Осигурени са и шкафчета за спалните и стаите капсулен тип с ключалки за съхранение на ценности или багаж.
За общите удобства има всекидневна, кухня, където хората могат свободно да използват съдовете за готвене, душ кабини (бани), тоалетни и мивки. Някои от къщите за гости също съдържат перални с монети или автомати и са специално проектирани да бъдат удобни за дългосрочни гости.

Добра цена за настаняване

Тъй като хотелите или традиционните японски ханове струват около 10 000 JPY на вечер, Къщата за гости предлага много по-ниски разходи около 3 000 JPY на вечер. Къщите за гости могат да предложат толкова ниски разходи за настаняване и това се дължи на ограничаването на услугата до минимум. Така че гостите може да имат някакви проблеми, ако се опитат да останат по същия начин, както са в хотел или традиционен японски хан. Най-съществената разлика е, че Къщата за гости има малко предположения за осигуряване на храна, докато повечето хотели и традиционни японски ханове съдържат ресторанти и сервират закуска и вечеря през повечето време. По-специално, традиционните японски ханове, съдържащи горещи извори, обикновено осигуряват храна на своите клиенти и го използват, за да привлекат повече хора. Много гости също ще смятат храната като важен фактор, когато търсят настаняване. От друга страна, в случая с къща за гости, те нямат ресторанти и дори ако някои сервират прости закуски като закуска, нито едно заведение не сервира вечеря. Вместо това има обща кухня, а гостите могат да закупят съставки в близкия супермаркет и да си готвят сами. При много чужденци, особено туристи с раници, в Къщата за гости също се случва много често гостите да споделят храната си и да започнат да общуват помежду си чрез храна.

Как се различава къща за гости от споделена къща?

Къщата за гости е форма на настаняване, докато Sharehouse е форма на пребиваване. Докато и двете къщи имат частни и общи части, хората остават всеки ден в къщи за гости, но хората пребивават месечно в Sharehouses, като плащат наем. Също така къща за гости може да бъде потърсена в сайтовете на портала на обекта за настаняване и да направите резервация за престой и на уебсайта. Въпреки това, в случай на Sharehouse, хората могат да го намерят само като имот под наем или да го потърсят в портал на Sharehouse и в повечето случаи те стават резидент след преглед и завършване на договор за пребиваване.

Как се различава Къщата за гости от Споделянето на стая?

Къщата за гости е форма на настаняване, докато споделянето на стая е вид стил на живот. Отнася се за живот, в който група приятели могат да наемат имот директно от кредитора. Докато хората остават всеки ден в къща за гости, периодът на заетост при споделяне на стаята зависи от периода на договора с наемодателя. В частните и общите части Къщата за гости определя правила относно обхвата и използването на съоръженията, докато при споделяне на стаи е необходимо да се установят правилата със съквартирантите, които живеят заедно. Също така, операторът на Къщата за гости ще отговаря за управлението и почистването на общите части, докато при споделянето на стаи гостите трябва да го правят сами, както отсядат в обикновена къща под наем.

Произходът на къщата за гости

Когато анализираме историята на Къщата за гости в Япония, се оказва, че в миналото тя се е наричала „Евтино настаняване“. По време на периода Едо, евтин хан, наречен „Кичинядо“ в пощенския град на магистралата, позволяваше на хората да останат за една нощ с цената на дървата (наем/разходи за дърва), ако донесат храна като ориз в хана. Когато се случи реставрацията на Мейджи и когато започнаха да се образуват нови градски райони, евтините хотели се преместиха на бедните улици на градските райони и се увеличиха като съоръжения, наречени „Доя“, използвани от дневни работници и сезонни работници. Град с много евтини хотели „Доя” се нарича „Доя град” и дори в наши дни хората все още могат да намерят някои следи от „Доя” на места като Токио и други. След бързия икономически растеж и увеличаването на финансово стабилните хора, „Доя” се променя във формата на „Младежки общежития”, използвани от студентите за евтини пътувания. През 70-те години много студенти пътуваха в страната и в чужбина, използвайки тези „младежки хостели“. След прехода от „Доя” към „Младежки хостели” през 90-те години на миналия век започват да се формират така наречените образи „Къща за гости”. Япония, като една от най-напредналите страни в света, има нарастване на търсенето на международен туризъм и смени евтиното настаняване с настаняване, което е евтино и е насочено към средносрочни до дългосрочни посетители, като туристи с раници. В днешно време Къщата за гости се превърна в широко известен стил за настаняване и потребителите не са ограничени само от задгранични пътници, но и от местни пътници, а броят на местните пътници също се увеличава. Особено популярен е сред пътниците, които се стремят да общуват с хора.

Какви хора отсядат в къща за гости?

Най-значителният брой гости, отседнали в къщите за гости, са чуждестранни туристи, които пътуват в рамките на Япония от седмици до месец. Те обичат да пътуват из туристически атракции и да общуват с местните жители, докато отсядат в къщите за гости на различни места в Япония. Някои от тях избраха да останат в къща за гости, за да намалят разходите си за настаняване поради желанието си да удължат престоя си и да посетят повече места. А други остават заради желанието да общуват и да общуват с гостите, които ползват Къщата за гости. Гостите на Къщата за гости обикновено са млади възрастни между 20-те и началото на 30-те години. Освен чуждестранни посетители, има и японски потребители. Броят на потребителите се увеличи не само за туристите в Япония, но и за студентите, идващи от селските райони за търсене на работа и тези, които искат да общуват с чуждестранни туристи. Настаняването „Къща за гости“ се приема от хора, които търсят по-различен вид наслада в сравнение с тези, които отсядат в хотел или традиционен японски хан по време на пътуване.

/ Журнал / Тагове: ,
Резервирайте от тук